ajankohtaista

OPS2016 tulee! Työstetäänkö sitä yhdessä?

Opetushallitus on julkaissut uudet OPS2016:n perusteet
http://www.oph.fi/ops2016/103/0/opetushallitus_on_hyvaksynyt_esi-_perus-_ja_lisaopetuksen_opetussuunnitelman_perusteet_22_12_2014
Uudet perusteet on asiakirja, joka saa toteutuessaan aikaan paljon hyvää opetuksessa, kasvatuksessa ja koulujen kehittämisessä. Onnistuneen muutosprosessin seurauksena henkilöstön yhteinen suunnittelu ja tiimiopetus lisääntyvät, oppilaiden osallistaminen paranee, oppimiskokonaisuudet ja laaja-alainen osaaminen tuovat eheyttä koulupäivään. Kokemustemme mukaan kyseessä on kuitenkin erittäin vaativasta muutoshankkeesta, johon pitää saada mukaan koulujen koko henkilöstö. Tässä kaikessa meistä voisi olla hyötyä.

Asko Leppilampi Oy on yritys, joka on erikoistunut henkilöstön ja johdon valmennukseen. Sen erikoisalana on opetuksen ja kouluorganisaatioiden kehittäminen, joista sen perustajalla työyhteisövalmentaja, KM Asko Leppilammella on yli 30 vuoden kokemus. Yritykseen koulutuksiin on osallistunut kymmeniä tuhansia työntekijöitä pääsääntöisesti opetusalalta päiväkodeista yliopistoihin. Opetussuunnitelmatyössä hän on ollut mukana kaikilla OPS-kierroksilla 1980-luvulta alkaen.

Toteutamme koulutukset kokemuksellisen oppimisen ja yhteistoiminnallisen oppimisen periaattein siten, että teoria ja käytäntö kohtaavat mahdollisimman hyvin. Sen vuoksi päivät ovat erittäin toiminnallisia ja jokainen joutuu/pääsee osallistumaan.  Haluamme näyttää, ”miten se tehdään”.

Tarjoamme kunnille ja kouluille OPS2016:n työstämiseen ja käytäntöönpanoon liittyvää koulutusta, konsultointia  ja valmennusta. Ammattitaitoiset kouluttajamme auttavat henkilöstön innostamisessa ja sitouttamisessa. Olemme vetäneet jo yli 1,5 vuoden ajan tähän uusimpaankin OPS2016-prosessiin liittyen koulutuksia, joiden pituudet ovat vaihdelleet yhdestä päivästä yli vuoden kestävään prosessiin.

Pyörää ei kannata keksiä uudelleen!

Jos olette kiinnostuneet siitä, että kouluttajamme tulevat auttamaan teitä, kartoittamaan tilanteenne ja auttamaan teitä eteenpäin, ottakaa yhteys. Meillä on kokemusta ja osaamista siitä, miten onnistunut muutos saadaan aikaan. Voimme aloittaa esim. rehtorien ja koulujen johtoryhmien kanssa. Ihannetilanne olisi, että mukaan tulisi koulun koko henkilöstö, ainakin opettajat ja koulunkäyntiavustajat. Meillä on erittäin myönteisiä kokemuksia myös yhteistoiminnallista vanhempainilloista, joissa huoltajat otetaan mukaan OPS-työhön. Pystymme osallistamaan myös suuret ryhmät niin, että kukaan ei jää peukalokyytiläiseksi. Tiedämme, että jo päivän yhteistyö kanssamme saa monia asioita liikahtamaan eteenpäin. Aloitamme yleensä siitä, että luomme yhdessä haasteelliselle muutostyölle toimivat rakenteet.
Laittakaa meille sähköpostia tai soittakaa ja kertokaa tarpeistanne. Räätälöimme teille tarjouksen ja laitetaan muutoksen pyörät pyörimään.

Yhteydenotot:
Työyhteisövalmentaja, työnohjaaja, KM Asko Leppilampi , Rautellinkatu 11 as 4 15140 Lahti,
p. 040 8322552, asko@leppilampi.com

Muut kouluttajat:
aluerehtori, KM Auvo Nieminen, p. 050 5235231
lehtori, työnohjaaja, KM Elise Punkanen, p. 040 5499577
suunnittelija, kouluttajat, KM Kaisa Ottavainen-Nurkkala, p. 040 5400809
yhteisöpedagogi Antti Leppilampi, p. 040 5855999
OPS2016 -koulutus rehtoreille ja opettajille